当前位置:魔方格英语政治经济类..>Why play games? Because they are fun, and a lot more beside..
题文
Why play games? Because they are fun, and a lot more besides. Following the rules, planning your next move, acting as a team member------these are all “game” ideas that you will have throughout your life.
Think about some of the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. Some games are entertaining and fun. But perhaps more importantly, they translate life into exciting dreams that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and teamwork.
Many children’s games have a practical side. Children around the world play games that prepare them for work they will do as adults. For example, some Saudi Arabian children play a game called bones. It can be very helpful to exercise their hands and eyes, which is needed in hunting.
Many sports encourage national or local pride. The most famous games of all, the Olympic Games, bring athletes from around the world together to take part in the friendly competition. People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for a whole country, not just the athlete who has got it. For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much.
Sports are also an event that brings people together. Soccer is the most popular sport in the world. People on all continents play it------some for fun and some for a living. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. He set up an organization which can provide poor children with not only soccer balls but also a hopeful future.
Next time, when you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in your life.
小题1:The underlined part “translate life into exciting dreams” in Paragraph 2 most probably
means that games can ________.
A.describe life in an exciting way
B.turn real-life experiences into a play
C.change people’s views of sporting events
D.teach children something useful and important
小题2:What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?
A.The whole country.
B.The gold medal.
C.The event.
D.The game.
小题3:According to the passage, why is winning Olympic medals so encouraging?
A.It means a lot for a whole country.
B.It proves how excellent the winners are.
C.It helps the country out of natural disasters.
D.It brings the winners satisfaction and money.
小题4:Which of the following statements is NOT true?
A.The most famous games are the Olympic Games.
B.People around the world play soccer just for fun.
C.The game called bones can be helpful to the Arabian children.
D.Nicolette Iribarne gives poor children a chance for a better life.
小题5:What is the passage mainly about?
A.The popular games.
B.Games and real life.
C.The advantages of games.
D.Children’s games and the future.
题型:阅读理解难度:偏易来源:不详
答案

小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:B
小题5:B

试题分析:本文讲述一些受欢迎的竞技项目和游戏。有些游戏可以帮助孩子们成长,而全球万众瞩目的奥林匹克运动会关系着整个国家的荣誉。因此运动还和我们的生活息息相关。
小题1:句意理解题。根据这句话后文teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and teamwork. “教会孩子们一些未来生活中期盼得基本法则,例如轮流和团队精神。”可知,将生活转化成梦想的意思是教会孩子一些有用的东西。故选D。
小题2:词义猜测题。联系上下文People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for a whole country, not just the athlete who has got it.“人们看运动会时挥舞着旗帜,知道金牌是一个国家获胜的标志,不只是运动员获得了金牌。”可知it指代的是上文提到的金牌,故选B。
小题3:细节理解题。根据文章第四段最后一句话For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much.“对于经历了自然灾难和战争的国家来说,在奥林匹克上获胜意味着很多。”可知赢得金牌对一个国家意味着很多,故选A。
小题4:细节理解题。根据文章第四段第二句话The most famous games of all, the Olympic Games,可知A正确;根据第三段最后一句话For example, some Saudi Arabian children play a game called bones. It can be very helpful to exercise their hands and eyes, which is needed in hunting.可知C正确;根据第五段最后一句话He set up an organization which can provide poor children with not only soccer balls but also a hopeful future.可知D正确。选项B没有提到,故选B。
小题5:主旨大意题。文章讲述一些受欢迎的游戏和运动,这些不只只是运动,和我们的生活息息相关,甚至牵系着整个国家。故选B。
据魔方格专家权威分析,试题“Why play games? Because they are fun, and a lot more beside..”主要考查你对  政治经济类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
政治经济类阅读
考点名称:政治经济类阅读
  • 政治经济类阅读:
    该类文章时代气息浓郁,语言鲜活,但熟字新义词、超纲词及专业词语多,长句、难句多。
    政治类文章大多数是同学们感性趣的内容,读起来倒有似曾相识的感觉,经济类文章读起来就像是雾里看花,文章看完,一头雾水。
    再加之这类文章的命题侧重于词义猜测、推理判断和文章主旨,同学们对这类题材是望而生畏。
  • 政治经济类阅读注意:
    1、要做好这类阅读,平时就要注意了解国内外发生的政治经济大事,掌握一定背景知识;
    2、对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇;
    3、阅读这类文章,要抓住文章的核心,即文章整体和各段主要在说什么,也要注意段落之间的逻辑关系。

    政治经济类阅读技巧:
    针对不同体裁的文章,我们要采取相应的阅读方法和技巧。政治类文章多采用记叙文形式,我们可采取“顺读法”,以便抓关键语句,领会文章主旨;而经济类文章则多采用说明文形式,我们则可以采取“逆读法”,先读试题,再从文章中查找有用信息。若遇到的确难读的材料。
    1. 寻找主干:
    根据英语中五种基本句型结构,把句子中的主语、谓语、宾语、表语等主要成分找出来,其他成分如定语、状语、补语等则易于理解。找到了句子主干,句子的意思至少明白了一半。
    2. 剔除从句:
    在一个长句中可能会出现若干个从句,在理解时,如果把各个从句剔除出来单独理解,然后把大意拼凑起来,整个长句的意思就会明白六、七分。
    3. 辨别分句:
    一个长句如果是由几个并列、转折、递进、对比关系的分句组成,句中往往有表示这些分句关系的连接词,只要能弄清楚分句和分句之间的逻辑关系,再把各层分句的意思加以连贯,整个长句的句意基本上能跃然脑中。
    4. 寻找关键词:
    如果一个句子看完,一点句意的感觉也没有,下下策就是抓住句中的关键词,通过关键词大体弄懂这个长句的意思。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!