当前位置:魔方格英语社会现象类..> In England, we look forward to our birthdays for 364 days a..
题文
    In England, we look forward to our birthdays for 364 days a year!
We invite special people to celebrate it with us.
The Presents
Presents are opened as soon as the children are awake. They can’t wait for the birthday cake later in the day!
The Cards
Friends and family send birthday cards. Sending birthday cards is a custom (风俗) that began in England about 100 years ago.
The Party
The birthday child will have a party to which friends and family are invited. Visitors to the party bring presents for the birthday child. The children play games such as musical chairs and pass the parcel (包裹).
The Cake
The birthday cake is decorated on a theme (主题). A candle for each year is lit and placed on top and the child blows out the candles making a wish. We don’t put objects inside the cake as stated on many websites.
The Bumps (碰撞)
It used to be traditional for the birthday child to have the bumps. Friends would hold the child by the legs and under the arms and lift the child up and down bumping them gently on the ground. The number of bumps given is the age of the child plus one for extra good luck. As this can be dangerous, clapping (拍手) is often done instead.
The Sweets
Some children do take sweets to school to share with their classmates on their birthdays.
小题1: In England, the birthday present is opened _____.
A.before the child wakes up
B.immediately after the child wakes up
C.as soon as the child gets up
D.during the birthday party
小题2: If Alice is celebrating her 7th birthday, how many bumps will she be given?
A.Six.B.Seven.
C.Eight.D.Nine.
小题3: Which of the following facts about birthdays in England is NOT true?
A.All the children will receive birthday cards on their birthdays.
B.Clapping is often done for the birthday child.
C.Objects meaning good luck are usually placed inside the birthday cake.
D.Nowadays children may share sweets with their classmates on their birthdays.
小题4: What would be the best title for this passage?
A.How birthdays are celebrated in the world
B.Where to hold an English birthday party
C.What to send when invited to a child’s birthday
D.How English children celebrate their birthdays
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:B
小题2:C
小题3:C
小题4:D

试题分析: 本文主要介绍了在英国给孩子过生日时候的一些习俗,内容涉及了生日礼物,生日贺卡,生日聚会,生日糖果以及生日蛋糕等等。此外,还介绍了用头碰地这一习俗,但是现在这种风俗因为危险而被以拍手取代了。
小题1:B细节理解题。根据文中 Presents are opened as soon as the children are awake可以判断选B。
小题2:C 推理判断题。根据文章The Bumps部分内容The number of bumps given is the age of the child plus one for extra good luck.可知孩子过生日时用头碰地的次数应该比年龄多一次,故选C。
小题3:C 细节理解题。根据The Cake 部分We don’t put objects inside the cake as stated on many websites.可知C选项内容错误。
小题4:D主旨大意题。本文主要介绍了在英国孩子在过生日时候的一些习俗,包括生日礼物,生日贺卡以及生日蛋糕等等,故答案选D。
据魔方格专家权威分析,试题“ In England, we look forward to our birthdays for 364 days a..”主要考查你对  社会现象类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
社会现象类阅读
考点名称:社会现象类阅读
  • 社会现象类阅读概念:

    这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。

  • 社会现象类阅读解题技巧:

    这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。阅读这类文章要理清思路。
    1、浏览试题,明确要求。
          在阅读文章前,最好先浏览一下文章后面的题干和选项。知道了问题后再去看文章,可使思路更敏捷,而且也便于阅读时留意文中出现的与选项有关的信息。   
    2、通读全文,抓住主要内容。
          在不影响理解的前提下,尽可能地阅读以便在尽可能短的时间内理解文章或段落的内容。阅读时,如遇到不熟悉的单词、词组或一时看不懂的句子,不要停下来苦思冥想,继续读下去,通过上下文的词语和句子可能就理解了。   
    3、抓住中心思想和段落大意。
          通读全文时,要特别注意主题句。每篇文章或每个段落都有与文章有关的句子,尤其是科技、政论性文章的主题句一般都在文章的开头或结尾,插在中间的很少。所以,文章的第一段或开头的第一、二个句子往往包含着文章的中心思想、作者的意图或全文的概述,因此要特别注意,彻底理解。   
    4、有针对性地仔细阅读,找寻所需信息。
          在前面的基础上,可进行有针对性地阅读了。把与问题无关的内容一扫而过,而对于和问题有关的内容认真阅读,还可以用笔在下面做出记号。再把这些信息与问题的要求结合起来,逐条分析,综合判断,找出正确答案。   
    5、进行合理的推理判断。
          对文章有了全面的了解之后,可以按照文章要求以及上下文之间的关系,做出推理判断。在进行推理判断的时候,需要综合考虑句型、语法、句子之间的逻辑关系、文化背景等方面的因素。   
    6、认真复读,验证答案。
          要用全文的中心思想统帅各个题目,研究其内在联系和逻辑关系,并依次审核那些还未打上的题目,确保理解无误。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!