当前位置:魔方格英语科教类阅读>In England, some food companies across the whole country hav..
题文
In England, some food companies across the whole country have been told to carry out urgent (紧急的) tests on all beef products. Do you know why? That’s because some food companies used horsemeat to make beef products.
There are some examples about the horsemeat matter. In January, 2013, in a number of UK supermarkets, frozen hamburgers were found to have traces of horsemeat in them. Some frozen beef products made by food company FINDUS were found to contain horsemeat. All of the beef products made by this company have been removed from sale.
The government said that there’s nothing to suggest any health risk from the products. Food minister David Heath said people should not throw away frozen meat products and carry on eating meat. The government will tell people not to eat meat if the meat is not safe.
Food safety has been an important matter all over the world. More and more countries plan to take some useful measures to ensure the safety of food.
根据以上新闻内容,回答下列问题。
小题1:In England, some food companies have been told to ________urgently.
A.stop making beef productsB.test all their beef products
C.test all their productsD.remove all their products from sale
小题2:What else did some food companies use to make beef products in England according to the passage?
A.Horsemeat.B.Beef.C.Fish.D.Chicken.
小题3:What does “traces” mean in the second paragraph?
A.描绘B.追踪C.痕迹D.探索
小题4:What should people do with meat products according to David Heath’s suggestions?
A.Send them back to the food companies
B.Throw them away.
C.Never eat them
D.Go on eating them.
小题5:More and more countries plan to take some useful measures to ensure _______________.
A.horsemeat out of productsB.the food safety
C.the test foodD.the food sale
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:D
小题5:B
短文大意:这篇短文主要通过介绍欧洲发生的马肉风波,谈到了食品安全问题,告诉我们许多国家正在采取措施来保证食品安全。
小题1:根据第一段In England, some food companies across the whole country have been told to carry out urgent (紧急的) tests on all beef products. 描述,可知选B。
小题2:根据第一段That’s because some food companies used horsemeat to make beef products.描述,可知选A。
小题3:联系后一句描述,可知此处指的是在他们中发现了马肉的痕迹,故选C。
小题4:根据第三段Food minister David Heath said people should not throw away frozen meat products and carry on eating meat.描述,可知选D。
小题5:根据最后一段More and more countries plan to take some useful measures to ensure the safety of food. 描述,可知选B。
据魔方格专家权威分析,试题“In England, some food companies across the whole country hav..”主要考查你对  科教类阅读广告布告类阅读历史文化类阅读健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
科教类阅读广告布告类阅读历史文化类阅读健康环保类阅读
考点名称:科教类阅读
  • 科普类的阅读:
    科普类的阅读理解包含介绍科学知识、社会知识的短文。阅读这类短文时,要以事实为中心进行思考,抓住事物的特征、用途、相互关系等。
    如果是介绍社会现象的文章,要掌握所谈现象的内涵。
  • 答题技巧:
    1. 加强整体意识,把握文章的主要内容。在阅读的时候可给段落标上序号,并给重要的句子和
       关键词做上记号,尤其是各段中心句,为答题提供更快捷更多的信息源。
    2. 审清题干,发觉和把握试题中有效的提示性信息,确认命题的角度、阅读范围和答题方式。
    3. 定位阅读,强化对应意识。同时要注意原文利用和自我加工相结合。
以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!