当前位置:魔方格英语科教类阅读>Mrs. Smith has a bottle of medicine named 666 POWDER FOR CO..
题文
Mrs. Smith has a bottle of medicine named 666 POWDER FOR COLD at home. Here is the instuction of it.
Description: For the relief (消除) of common cold, cough, headache,fever and sore throat.
Directions: Take three times after meals. You must obey the following dose(剂量) each time:
Under 6 years:  ask for a doctor
6—11years : 1/2 spoon = 5g
12 years or above: 1 spoon = 10g
Weight:   60g each bottle
Production Date:  Dec. 2011
Keeping Time : 3 years
Warning:1.Put in a cool , dry and clean place. Keep away from sunlight and the reach of children.
2. Don’t overdose. In case of overdose, get medical help as soon as possible.
3. Don’t take if you have heart disease, high blood pressure or you are going to give a birth.
4. Stop taking and go to ask a doctor if you feel sleepy, tired and nervous in an hour after taking.
5. Don’t keep on using over one week.
小题1:What kind of patients mustn’t take 666 POWDER FOR COLD ?
A.The patients who have got a fever.
B.The patients who have got a cough.
C.The patients who have got a sore throat.
D.The patients who have got a heart disease.
小题2:How many days can a bottle of 666 POWDER FOR COLD last for an adult patient at least?
A.One dayB.Two days.
C.Three daysD.Six days.
小题3:Mrs. Smith’s baby, John, six months old, has got a cold. What do you think she should do ?
A.She should feed him 1/2 spoon of 666 POWDER FOR COLD three times a day
B.She should feed him 1 spoon of 666 POWDER FOR COLD three times a day.
C.She should take him to see a doctor and get to know what’s wrong with her son.
D.She should feed him 1/2 spoon of 666 POWDER FOR COLD only once
小题4:Which of the following is NOT true?
A.Patients can take the 666 POWDER FOR COLD in February , 2015.
B.If patients take more than one spoon at a time, they need to see a doctor.
C.If patients don’t feel well after taking, they need to see a doctor.
D.Patients can’t use 666 POWDER FOR COLD for more than seven days.
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:D
小题2:B
小题3:C
小题4:A

试题分析:这篇短文主要介绍了一瓶叫666的感冒药说明。主要介绍了该药的用量,保质期,生产日期,注意事项等。
小题1:细节理解题。根据短文. Don’t take if you have heart disease, high blood pressure or you are going to
give a birth.描述,故选D。
小题2:计算理解题。根据短文描述,成年人一次一片,一片十克,一日三次,一瓶60克,故一个成年人最少可以吃两天。故选B。
小题3:推理判断题。根据短文描述及题意Under 6 years:  ask for a doctor低于六个月的婴儿食用这种药要咨询医生。故选C。
小题4:是非判断题。根据短文生产时间是2011年保质期是三年,2015年已经过了保质期,所以A项错误。故选A。
据魔方格专家权威分析,试题“Mrs. Smith has a bottle of medicine named 666 POWDER FOR CO..”主要考查你对  科教类阅读广告布告类阅读历史文化类阅读健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
科教类阅读广告布告类阅读历史文化类阅读健康环保类阅读
考点名称:科教类阅读
  • 科普类的阅读:
    科普类的阅读理解包含介绍科学知识、社会知识的短文。阅读这类短文时,要以事实为中心进行思考,抓住事物的特征、用途、相互关系等。
    如果是介绍社会现象的文章,要掌握所谈现象的内涵。
  • 答题技巧:
    1. 加强整体意识,把握文章的主要内容。在阅读的时候可给段落标上序号,并给重要的句子和
       关键词做上记号,尤其是各段中心句,为答题提供更快捷更多的信息源。
    2. 审清题干,发觉和把握试题中有效的提示性信息,确认命题的角度、阅读范围和答题方式。
    3. 定位阅读,强化对应意识。同时要注意原文利用和自我加工相结合。
以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!