当前位置:魔方格英语科教类阅读>The Vieira family moved to the United States in 1981. At th..
题文
The Vieira family moved to the United States in 1981. At that time, they decided to stop speaking Spanish at home and only communicate in English. This was because they were now living in an English-speaking country.
Now the Vieira children are adults, and they sometimes travel to Spain to visit their family and friends. But they cannot communicate with them. Unfortunately this is common. When people move to new countries, they often leave their own customs and mother language behind. This is a mistake because there are many benefits to knowing more than one language.
One advantage of speaking more than one language is that you can communicate directly with more people around the world. You do not have to depend on others to talk for you, so you’re more independent. People who know only one language must use others to help them communicate.
Furthermore, speaking a second language also allows people to experience other cultures and customs more effectively. Local expressions, vocabulary, and even jokes can have a powerful effect on a person’s understanding of another culture. So, knowing more than one language increases your knowledge of other cultures.
Finally, having more multi-language speakers improves relationships between countries. If people from different countries can communicate well, the world can become closer. Countries will then have more respect for each other and better understand each other’s problems.
The benefits of knowing more than one language are clear. In fact, there are no disadvantages. It is very sad that many people don’t try to learn another language. It is even worse when people let themselves forget their mother language and become silenced.
小题1:What is the passage mainly about?
A.The benefits of learning other languages.
B.The reasons why people come to America.
C.The importance of learning English.
D.How to learn another language.
小题2:The passage begins with the experience of the Vieira family in order to_______.
A.discuss the need for teaching a new language
B.introduce the passage’s main characters to the readers
C.describe the advantages of moving to another country
D.show the problems of speaking only one language
小题3:The underlined phrase “multi-language speakers” (Paragraph 5) means “people who know ______.”
A.their mother languageB.a new language
C.more than one languageD.body language
小题4:According to the passage, if you can speak more than one language, you can____.
A.find a better job
B.make more friends
C.better understand history
D.communicate more independently
小题5:Based on the last paragraph, which of the following is the worst?
A.Not knowing another language.
B.Forgetting one’s mother language.
C.Refusing to learn another language.
D.Failing to communicate with others.
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:A
小题2:D
小题3:C
小题4:D
小题5:B
短文大意:这篇短文主要谈到了会多种语言对于现代社会的人的重要作用。
小题1:根据最后一段The benefits of knowing more than one language are clear.及上文描述,额控制本文主要讲述的是学习其它语言的好处,故选A。
小题2:根据短文描述,可知本文主要是讲述只会一种语言的人会遇到的一些问题,故选D。
小题3:联系下文If people from different countries can communicate well, the world can become closer.描述,可知此处指的是会多种语言的人,故选C。
小题4:根据One advantage of speaking more than one language is that you can communicate directly with more people around the world. You do not have to depend on others to talk for you, so you’re more independent.描述,可知选D。
小题5:根据It is even worse when people let themselves forget their mother language and become silenced.描述,可知选B。
据魔方格专家权威分析,试题“The Vieira family moved to the United States in 1981. At th..”主要考查你对  科教类阅读广告布告类阅读历史文化类阅读健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
科教类阅读广告布告类阅读历史文化类阅读健康环保类阅读
考点名称:科教类阅读
  • 科普类的阅读:
    科普类的阅读理解包含介绍科学知识、社会知识的短文。阅读这类短文时,要以事实为中心进行思考,抓住事物的特征、用途、相互关系等。
    如果是介绍社会现象的文章,要掌握所谈现象的内涵。
  • 答题技巧:
    1. 加强整体意识,把握文章的主要内容。在阅读的时候可给段落标上序号,并给重要的句子和
       关键词做上记号,尤其是各段中心句,为答题提供更快捷更多的信息源。
    2. 审清题干,发觉和把握试题中有效的提示性信息,确认命题的角度、阅读范围和答题方式。
    3. 定位阅读,强化对应意识。同时要注意原文利用和自我加工相结合。
以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!