当前位置:魔方格英语政治经济类..> I'm pretty sure everyone wants to visit Europe at least on..
题文
I'm pretty sure everyone wants to visit Europe at least once in their lifetime. Here's a list of the most amazing places to visit in Europe.
Riviera
Wow, this is such a beautiful place in Italy. The Cinque Terre is a very beautiful national park, which connects five beautiful villages. Walking paths connect the villages, follow the coastline and offer hikes through hills. The villages remain unaffected by tourism.
Tuscany
Another Italian region, Tuscany is simply attractive. The buildings there are amazing, and the culture is special. From the historical center of Florence to the Cathedral of Pisa, it's a once-in-a-lifetime experience. Make sure you check out the nature reserves, and enjoy a few bottles of the very famous wine.
Lauterbrunnen
Since a school trip here, I've always wanted to revisit this city in Switzerland. The city always seems as if it's trapped in time. There are untouched fountains and springs everywhere, and a huge number of waterfalls and valleys. The area is very popular for skiing.
The Greek Islands
There are plenty of places to visit in Greece. But I love the Greek Islands best. White houses and beautiful churches, beaches and Aegean Sea make this a very popular place to visit. However, there is more to do here than just sunbathe. I cannot wait to go back and check out the caves and culture that make the Greek Islands one of the best places in Europe.
Venice
I am a big Italy lover, and Venice is another city that is not to be missed. It has its own share of history, art and attractive buildings. However, the attraction comes from the pedestrian (行人) — only streets and rivers filled with boats.
小题1: According to the passage, people who are interested in waterfalls and valleys would most probably go to _______.
A.RivieraB.Tuscany
C.LauterbrunnenD.the Greek Islands
小题2: From Paragraph 5 we learn that the Greek Islands_______.
A.hasn't been visited by the writer yet
B.is a good place for sunbathing
C.isn't worth exploring
D.has many waterfalls and valleys
小题3: What will you probably see when you are visiting Venice?
A.Royal Palace.
B.The Aegean Sea.
C.Streets without cars.
D.Busy traffic.
题型:阅读理解难度:偏易来源:不详
答案

小题1:C
小题2:B
小题3:C

试题分析:这篇短文讲述的是如果你想去欧洲旅行,就来看看作者给我们介绍的几个吸引人的地方。短文中一共给我们介绍了五个地方,他们各有特色。我们可以根据题目的要求寻找有用的信息来完成题目。
小题1:细节理解题。根据短文第四段中There are untouched fountains and springs everywhere, and a huge number of waterfalls and valleys.可知,在Lauterbrunnen 这个地方,有很多瀑布和山谷。因此如果你对瀑布和山谷感兴趣的话,就可去那里。故选C。
小题2:细节理解题。根据短文第五段中的内容可知,However, there is more to do here than just sunbathe,在这个地方你可以做的事情不只是太阳浴,由此我们可以推测出,这个地方是一个太阳浴的好地方。故选B。
小题3:细节理解题。根据短文最后一段关于威尼斯的介绍中可知,However, the attraction comes from the pedestrian (行人) — only streets and rivers filled with boats.可知,在威尼斯街道和河流上都布满了船,因此在这里你看不到汽车,故选C。
据魔方格专家权威分析,试题“ I'm pretty sure everyone wants to visit Europe at least on..”主要考查你对  政治经济类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
政治经济类阅读
考点名称:政治经济类阅读
  • 政治经济类阅读:
    该类文章时代气息浓郁,语言鲜活,但熟字新义词、超纲词及专业词语多,长句、难句多。
    政治类文章大多数是同学们感性趣的内容,读起来倒有似曾相识的感觉,经济类文章读起来就像是雾里看花,文章看完,一头雾水。
    再加之这类文章的命题侧重于词义猜测、推理判断和文章主旨,同学们对这类题材是望而生畏。
  • 政治经济类阅读注意:
    1、要做好这类阅读,平时就要注意了解国内外发生的政治经济大事,掌握一定背景知识;
    2、对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇;
    3、阅读这类文章,要抓住文章的核心,即文章整体和各段主要在说什么,也要注意段落之间的逻辑关系。

    政治经济类阅读技巧:
    针对不同体裁的文章,我们要采取相应的阅读方法和技巧。政治类文章多采用记叙文形式,我们可采取“顺读法”,以便抓关键语句,领会文章主旨;而经济类文章则多采用说明文形式,我们则可以采取“逆读法”,先读试题,再从文章中查找有用信息。若遇到的确难读的材料。
    1. 寻找主干:
    根据英语中五种基本句型结构,把句子中的主语、谓语、宾语、表语等主要成分找出来,其他成分如定语、状语、补语等则易于理解。找到了句子主干,句子的意思至少明白了一半。
    2. 剔除从句:
    在一个长句中可能会出现若干个从句,在理解时,如果把各个从句剔除出来单独理解,然后把大意拼凑起来,整个长句的意思就会明白六、七分。
    3. 辨别分句:
    一个长句如果是由几个并列、转折、递进、对比关系的分句组成,句中往往有表示这些分句关系的连接词,只要能弄清楚分句和分句之间的逻辑关系,再把各层分句的意思加以连贯,整个长句的句意基本上能跃然脑中。
    4. 寻找关键词:
    如果一个句子看完,一点句意的感觉也没有,下下策就是抓住句中的关键词,通过关键词大体弄懂这个长句的意思。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!