当前位置:魔方格英语政治经济类..>Imagine that your hairstyle is important for your future. F..
题文
Imagine that your hairstyle is important for your future.  For teenage boys in  Papua  New Guinea this is true! The Hulie people believe that beautiful hair shows a man is healthy and strong.. They respect men who wear wigs, so teenage Hulie boys have to grow great hair. With this hair, they make a wig that they can wear every day.
The Hulie live deep in the rain forest of Papua New Guinea.  Before the 1930s, people from the outside world didn't even know about them. Today, there are about 70000 Hulie people,  Most still follow their traditional way of life. The Hulie live in small villages, but families. do not live together. Women and small children live in one house and. men live together in another house.  When boys are eight years old, they have to leave their mothers to live with their fathers.
Some Hulie children go to school to study reading and math.  But after middle school. While teenage girls babysit their younger brothers and sisters, most teenage boys,to wig school.  At wig school, they learn how to grow their hair and how to make wigs. The rules are pretty serious
1 .They cannot run, because their hair can be damaged.
2. They have to stay away from fire.
3. They have to put water on their hair 12 times a day to make it Grow faster.
When a Hulie teen wears his wig for the first time, he shows he is a man now, he can get married. To prepare, boys grow their hair for 18 months or longer. Then they cut it and use their own hair to make a mushroom-shaped wig.  Later they grow their hair again for special wigs. These special wigs are for celebrations and festivals. Hulie men wear their mushroom-shaped wigs every day, but they like to be fashionable, too. To add style, they decorate their wigs with flowers and feathers.
小题1:The article is mainly about________
A. teenage Hulie girls   
B. teenage Hulie boys      
C. Hulie men and women
小题2: People didn't know the Hulie people until the 1930s because______
A.they lived in small villages 
B. there are only 2700Huli people
C. they were hidden in the rain forest
小题3: The underlined phrase "people from the outside world" means______
A. people who don't live in the rain forest  
B. people who follow their old traditions
C. people who do things outside of the forest
小题4:According to the article we can refer that Huli_________
A. teenage boys live with the mothers  
B. teenage girls live with their fathers
C. husbands and wives do not live together
小题5:Hulie boys do not decorate their wigs with_______
A. flowers            B. mushrooms         C. feathers
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:B
小题2:C
小题3:A
小题4:C
小题5:B

试题分析:这篇文章讲述的是住在Papua New Guinea(巴布亚新几内亚)的热带雨林深处的居民的生活习性,尤其介绍了有关他们头发的一些情况。
小题1:主旨大意题。这篇文章主要讲了Hulie男孩子的头发的有关情况,故选B。
小题2:细节理解题。根据文中原句The Hulie live deep in the rain forest of Papua New Guinea.(他们居住在巴布亚新几内亚的热带雨林深处)可知此题选C。
小题3:语义猜测题。根据原句理解,划线部分词组的含义是A。
小题4:推理判断题。根据文中原句The Huile live in small villages, but families. do not live together. Women and small children live in one house and  men live together in another house.(Huile人住在小村庄里,但是家人不住在一起。女人和小孩子住在一个房间里,男人们在另一个房间里住在一起)可知此题答案是C。
小题5:细节理解题。根据文中原句they decorate their wigs with flowers and feathers.(他们用花和羽毛来装饰他们的假发)可知此题答案是B。
据魔方格专家权威分析,试题“Imagine that your hairstyle is important for your future. F..”主要考查你对  政治经济类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
政治经济类阅读
考点名称:政治经济类阅读
  • 政治经济类阅读:
    该类文章时代气息浓郁,语言鲜活,但熟字新义词、超纲词及专业词语多,长句、难句多。
    政治类文章大多数是同学们感性趣的内容,读起来倒有似曾相识的感觉,经济类文章读起来就像是雾里看花,文章看完,一头雾水。
    再加之这类文章的命题侧重于词义猜测、推理判断和文章主旨,同学们对这类题材是望而生畏。
  • 政治经济类阅读注意:
    1、要做好这类阅读,平时就要注意了解国内外发生的政治经济大事,掌握一定背景知识;
    2、对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇;
    3、阅读这类文章,要抓住文章的核心,即文章整体和各段主要在说什么,也要注意段落之间的逻辑关系。

    政治经济类阅读技巧:
    针对不同体裁的文章,我们要采取相应的阅读方法和技巧。政治类文章多采用记叙文形式,我们可采取“顺读法”,以便抓关键语句,领会文章主旨;而经济类文章则多采用说明文形式,我们则可以采取“逆读法”,先读试题,再从文章中查找有用信息。若遇到的确难读的材料。
    1. 寻找主干:
    根据英语中五种基本句型结构,把句子中的主语、谓语、宾语、表语等主要成分找出来,其他成分如定语、状语、补语等则易于理解。找到了句子主干,句子的意思至少明白了一半。
    2. 剔除从句:
    在一个长句中可能会出现若干个从句,在理解时,如果把各个从句剔除出来单独理解,然后把大意拼凑起来,整个长句的意思就会明白六、七分。
    3. 辨别分句:
    一个长句如果是由几个并列、转折、递进、对比关系的分句组成,句中往往有表示这些分句关系的连接词,只要能弄清楚分句和分句之间的逻辑关系,再把各层分句的意思加以连贯,整个长句的句意基本上能跃然脑中。
    4. 寻找关键词:
    如果一个句子看完,一点句意的感觉也没有,下下策就是抓住句中的关键词,通过关键词大体弄懂这个长句的意思。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!